Ostali sportovi

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

10:27

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine
Atletika - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Beograd će 30. marta 2024. godine organizovati Svetsko prvenstvo u krosu, saopštio je danas Srpski atletski savez (SAS).

U saopštenju SAS se podseća da je Srbija bila organizator Evropskog prvenstva u krosu 2013, Evropskog atletskog prvenstva u dvorani 2017. i Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

"Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama", izjavio je predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, preneo je SAS.

U saopštenju Srpskog atletskog saveza se navodi da je prvobitno organizacija krosa trebala da bude u hrvatskom Medulinu. Međutim, vanrednom odlukom saveta Svetskog atletskog saveza odlučeno je da se SP u krosu naredne godine ipak održi u Beogradu.

"Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda. Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta", ističe se u saopštenju.

SAS je juče najavio da će Beograd podneti kandidaturu za EP u atletici za 2030. godinu.

Komentari (0)

Sport