Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije preslabi za Japan: "Orlovi" sve dalje od Olimpijskih igara u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2023

-

14:27

Odbojkaši Srbije preslabi za Japan: "Orlovi" sve dalje od Olimpijskih igara u Parizu
Kolaković - Copyright CEV Photo Galleries

veličina teksta

Aa Aa

Morali su odbojkaši Srbije da dobiju današnji duel sa Japanom, kao i prostala dva na kvalifikacionom turniru u "zemlji izlazećeg sunca", da bi ostali u igri za prva dva mesta i plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, ali su glatko izgubili od domaće selekcije - 3:0 (25:17, 25:14, 25:22).

I svoje šanse za vađenje vize za Francusku, na pomenuti način, sveli na teško ostvarljivo čudo. Naime, "orlovima" za osvajanje jednog od prva dva mesta potrebno im je da sutra "tuku" bezgrešne Sjedinjene Američke Države, a potom i bolje rangiranu Sloveniju. I još da se nadaju da će takođe bolje plasirani Japanci izgubiti svoje bitke do kraja borbe u Tokiju.

Ovo se desilo zbog potpunog podbačaja ekipe selektora Igora Kolakovića u svim elementima igre, odnosno dominacije Japanaca. Prva dva seta rešena su brzo, jer je potonji slavljenik na vreme stekao i sačuvao ogromnu prednost. Samo je treći deo utakmice bio nešto izjednačeniji, ali ni u njemu Srbi nisu mogli do preokrteta.

U lošoj partiji reprezentacije Srbije najbolji je bio Aleksandar Atanasijević sa sedam osvojenih poena. Miran Kujundžić je dodao šest, a Marko Ivović pet, dok Nišidi (16) i društvu ostaje da grizu do zadnje lopte pred svojom publikom, u pokušaju da preskoče ostanu ispred Slovenaca na tabeli. 

Naši odbojkaši mogu da se vrate na Olimpijske igre i pridruže se srpskim damama samo još preko rang liste. Ukoliko se nađu u pet najbolje rangiranih timova, ne računajući do tada kvalifikovane selekcije, a konačni spisak putnika za "grad svetslosti" biće poznat sledećeg juna, posle preliminarne faze Lige nacija.

Komentari (0)

Sport