Ostali sportovi

Najbolje rukometašice Srbije igraju sa Bugarskom, na startu kvalifikacija za EURO 2024

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2023

-

14:08

Najbolje rukometašice Srbije igraju sa Bugarskom, na startu kvalifikacija za EURO 2024
Najbolje rukometašice Srbije igraju sa Bugarskom, na startu kvalifikacija za EURO 2024 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Podmlađena reprezentacija Srbije večeras kreće u bitku za Evropsko prvenstvo sledeće godine, a duel sa Bugarskom u Zrenjaninu (18.00, RTS 2, Arena Sport Premijum 2) biće promocija novog, šarenolikog sastava pod komantom selektora Uroša Bregara. 

Manje, više iste devojke trebalo bi da nas predstavljaju i na planetarnom šampionatu, kroz mesec i po dana, ali će naslednice iz nacionalnog tima "ispisanih" Krstine Liščević, Jelene Lavko, Jovane Stoiljković, Tamare Radojević i Kristine Graovac prethodno igrati za kvalifikacione bodove u borbi za EP. 

"Veliki izvazov je pred nama. Potrudiću se da pomognem ovim devojkama koliko god mogu i mislim da ovaj tim ima potencijal. Treba nam vremena da se malo uigramo, da selektor sve skocka. Može da se očekuje veliko zalaganje i pošten rezultat sa naše strane. Odgovara nam to što je Bugarska prvi protivnik jer su u odnosu na Tursku slabija ekipa, ali to ne menja ozbiljnost u pristupu i pripremi utakmica niti ih mi tako doživljavamo. Ove utakmice su test za nas da vidimo šta funkcioniše, a šta treba popravljati pre Svetskog prvenstva", reči su Jovane Milojević, iz reda starijih rukometašica pod nacionalnom zastavom. 

Nekoliko dana posle komšijskog duela, "orlice" će se u Ankari sastati sa Turskom, a Katarina Bojičić očekuje oba trijumfa. 

"Imamo kapacitet da pobedimo obe utakmice. Teško je igrati protiv timova koji su nepoznanica kao što je to slučaj sa Bugarskom, dok smo Tursku pobedile više puta i jako je dobro znamo, ali po prvi put igramo u ovom sastavu i to ovaj duel čini kao da je prvi", rekla je reprezentativka Srbije, ovog puta uskraćene za pomoć teško povređene golmanke Jovane Risović. 

Osim nabrojanih ekipa u istoj Grupi 6 je i selekcija Crne Gore, koja kao bronzana reprezentacija sa prošlogodišnjeg  EURO slovi za glavnog favorita za direktan plasman. Evropsko prvenstvo održava se u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj. 

 

Komentari (0)

Sport