Ostali sportovi

Futsaleri Srbije remizirali sa Ukrajinom u kvalifikacijama za SP

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2023

-

19:40

Futsaleri Srbije remizirali sa Ukrajinom u kvalifikacijama za SP
Petrov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Futsaleri srbije vodili su protiv Ukrajine, ali nije uspela i da pobedi (1:1) u 4. kolu elit kvalifikacija grupe "B" za Svetsko prvenstvo. Posle ovog remija, Srbija je ostala na trećem mestu sa pet bodova, Ukrajina vodi sa sedam, Poljska (6) i Belgija (1) igraju od 20.00 časova

Ubedljiv poraz od Ukrajine od 6:1 nije obeshrabrio srpske futsalere. Na meču 4. kola Elit kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigrali su jako dobro porvo poluvereme i na odmor su otišli sa zaluženom prednošću od 1:0. Strahinja Petrov je u 16. minutu iskosa sa desne strane poslao pravu strelu koja se od prve stative odbila u mrežu što je bila nagrada za hrabru i ofanzivnu igru.

Ništa nije u nastavku nagopveštavalo da će pre Ukrajina izjednačiti nego Srbija uvećati prednost. Odbrana "orlova" je delovala sigurno sve do 26. minuta kada je Žuk iskoristio slabu reakciju ispred golmana Vulića i sa dva metra izjednačio! Obe ekipe su igrale na pobedu, blistali su golmani, a velika je šteta što Dragan Tomić pred kraj nije uspeo da realizuje bar jednu od dve prilike.

Srbija je igrala u sastavu: Vulić, Rosić, D. Tomić, Lazarević, Rajčević (startna postava), Nikolić, Aleksić, Matijević, Vasić, Ramić, A. Tomić, Petrov, Simić, Marinković.

Komentari (0)

Sport