Ostali sportovi

Kinezi prednjače u medaljama, Amerikanci se približili

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2021

-

20:00

Kinezi prednjače u medaljama, Amerikanci se približili
Medalje - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alex Brandon)

veličina teksta

Aa Aa

Od Oimpijskih igara u Minhenu 1972. godine pa u narednih 10 na kojim su učestvovali, nije se desilo da tim Sjedinjenih Američkih Država prvi dan završi bez medalje.

Takav dan bio je upravo jučerašnji u Tokiju, međutim, već drugog, takmičenje u broju medalja izgleda prema očekivanjima

Amerikanci su se popravili, drugog dana osvojili su deset medalja, po četiri zlatne i bronzane, i dve srebrne. Od toga čak šest u plivanju, ali i tekvondou, mačevanju, skejtbordingu i streljaštvu.

Isped Amerike je samo Kina sa 11 odličja (6-4-1),  i između ove dve nacije će se do kraja voditi borba za najuspešniju u Tokiju. 

Ruski takmičari, pod nazivom Olimpijski komitet Rusije, osvojili su sedam medalja (1-4-2), a iza njih je domaćin Japan (5-1-0), zatim Južna Koreja sa 5 (2-0-3) i Italija, takođe sa 5 (1-1-3).

Vilijam Šener doneo je Amerikancima zlato u streljaštvu u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem, osvojivši 251,6 poen, što je novi svetski rekord.

Australija je prvo zlato u Tokiju, očekivano, osvojila u plivanju. Ženska štafeta 4x100 metara slobodnim stilom, u sastavu: Bronte i Kejt Kembel, Ema Mekkion i Meg Haris, pored prvog mesta, oborila je svetski rekord rezultatom 3 minuta, 29 sekundi i 69 stotinki. 

Komentari (0)

Sport