Ostali sportovi

Golman Mišović spustio rampu, vaterpolisti Zvezde potopili Splićane za prvu pobedu u Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2023

-

21:19

Golman Mišović spustio rampu, vaterpolisti Zvezde potopili Splićane za prvu pobedu u Ligi šampiona
Golman Mišović spustio rampu, vaterpolisti Zvezde potopili Splićane za prvu pobedu u Ligi šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Jadran iz Splita 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3) i zabeležili su prvu pobedu u C grupi LEN Ligi šampiona tek u četvrtom kolu. Meč je bio dramatičan, sa mnogo preokreta, da bi na kraju odbrana crveno-belih, uz sjajnog golmana Vladimira Mišovića kreirala trijumf.

Vaterpolisti crveno-belih bolje su otvorili meč, golovima Nikole Bursaća i Semana Lukasa poveli su 2:0, ali su gosti brzo izjednačili na 2:2. Prednost posle prvih osam minuta crveno-belima je sa penala doneo Gavrilo Subotić.

Kada je Marko Radović posle tri i po minuta igre doneo Zvezdi prednost od 4:2, činilo se da će crveno-beli lakše stići do željenog cilja. Ipak, gosti su preko Larkova, Fatovića i Marinić Kragića napravili preokret, poveli 5:4. Međutim, Zvezda je na odmor otišča ipak sa prednošću od gola, jer je Gogov prvo izjendačio iz penala, a na 17 sekundi pre kraja postigao i drugi gol.

Punih pet minuta vaterpolisti Zvezde nisu uspevali da zatresu mrežu Splićana koji su preko Radovića, Karkova i Marinić Krgića poveli 8:6! Ipak, Dušan Vasić i Ivan Basara golovima su doneli novo izjednačenje na 1:37 pre kraja treće četvrtine. Golman Vladimir Mišović je odbranio udarac Luke Bukića, a Dušan Marković je na 31 sekund pre kraja vratio prednost crveno-belima (9:8) pred poslednjih osam minuta.

Drama je nastavljena u bazenu, Anić je doneo izjendačenje, Marko Radović prednost domaćina, a odlični Karkov poravnao na 10:10. Splićani su ponovo stigli do prednosti preko Vrlića na 4:25 minuta pre kraja, a Ivan Basara pogodio za 11:11. Zvezda se dobro branila u narednih dva minuta i na 2:21 pre kraja ponovo povela 12:11 preko Dušana Vasića.

Golman Mišović je na 40 sekunid pre kraja odbranio udarac Karkova, Vasić promašio udarac na devet sekundi pre kraja, ali vaterpolisti Jadrana nisu usepli da da iskoriste poslednji šut na dve sekunde pre kraja jer to nije dao junak meča Vladimir Mišović!

Da je ovo bila kolektivna pobeda govore i strelci: Vasić, Gogov, Basara i Radović su postifgli po dva pogotka, Bursać, Marković, Subotić i Lukas po jedan. Kod Jadrana iz Splita Karkov je postiogao pet pogodaka, Marinić Kragić dva, Anić, Radović, Vrlić i Fatović po jedan.

LEN Liga šampiona, 4. kolo

Grupa C

Jadran HN - Ferencvaroš 10:17
Crvena zvezda - Jadran Split 12:11

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport