Ostali sportovi

Hrvatska najverovatnije domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

17:19

Hrvatska najverovatnije domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine
Hrvatska najverovatnije domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, čiji je početak planiran za treći januar naredne godine, trebalo bi da bude održano u Zagrebu, prenosi portal Total-vaterpolo.

Evropska plivačka i vaterpolo federacija (LEN) otkazala je prošle nedelje EP, koje je trebalo da bude održano od trećeg do 16. januara naredne godine u izraelskoj Netanji. LEN se odlučio na ovaj korak zbog rata u Izraelu. Split je bio domaćin EP 2022. godine, a rukovodstvo LEN-a je blizu odluke da kontinentalni šampionat 2024. bude dodeljen Zagrebu.

Evropsko prvenstvo 2024. je između ostalog i kvalifikaciono za Olimpijske igre, koje će biti održane naredne godine u Parizu. Plasman na OI 2024. izboriće evropski šampion ili najbolje plasirana ekipa na turniru posle Mađarske, Grčke i Francuske, koje već imaju vizu za Pariz. Tri najbolja nacionalna tima sa EP idu na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Doha od drugog do 18. februara naredne godine.

Plasman na SP iz Evrope ranije su obezbedile Mađarska, Grčka, Španija, Italija, Francuska i Srbija. Evropsko prvenstvo za žene 2024. trebalo bi da bude održano u Ajndhovenu.

Komentari (0)

Sport