Ostali sportovi

Milica Mandić osvojila zlatnu medalju za Srbiju u Tokiju

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2021

-

14:44

Milica Mandić osvojila zlatnu medalju za Srbiju u Tokiju
Milica Mandić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tekvondoistkinja Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Milica Mandić je u finalu kategorije više od 67 kilograma pobedila Dabin Li iz Koreje. Rezultat u finalu bio je 10:6.

Srbiji je to treća medalja u Tokiju. Prethodno je Tijana Bogdanović osvojila bronzanu u tekvondou, dok je Damir Mikec uzeo srebrnu u streljaštvu.

EPA/RITCHIE B. TONGO

 

Milica Mandić je odlično počela finalnu borbu i već posle samo 30 sekundi imala prednost 5:0. Prvo je protivnicu udarila u glavu, potom i u telo.

Druga runda počela je kaznom za Milicu i poenom Korejke. Potom je Korejka osvojila dva poena, a Milica jedan, zahvaljujući opomeni protivnice.

Poslednja, treća runda počela je prednošću 6:3 u korist Milice. Li je udarcem rukom u oklop smanjila prednost srpske takmičarke, a potom i izjednačila. 

profimedia

 

Milica je u neizvesnoj završnici zadala udarac rukom protivnici i ponovo povela, da bi do kraja povećala prednost i trijumfovala u finalu

Srpska predstavnica je dominantno došla do finala olimpijskog turnira pobedama nad Feit Ogalo, Aleksandrom Kovalčuk i u polufinalu protiv Altee Lorin.

Upravo je Lorin osvojila bronzanu medalju, pobedom u meču za treće mesto nad Aminatom Traore, kao i Bjanka Vokden, trijumfom nad Aleksandrom Kovalčuk.

profimedia

 

Milici Mandić je to druga olimpijska medalja u karijeri. Najsjajnije odličje osvojila je na Igrama u Londonu 2012. godine.

Komentari (0)

Sport