Ostali sportovi

Milica Mandić presrećna: Išli smo protiv svih šansi i našli se ponovo na podijumu

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2021

-

15:48

Milica Mandić presrećna: Išli smo protiv svih šansi i našli se ponovo na podijumu
Milica Mandic - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tekvondoistkinja Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ona je u finalu pobedila korejsku takmičarku Dabin Li.

U suzama je provela vreme na podijumu kada joj je dodeljena medalja, a potom je izjavila da to nije samo njen uspeh.

"Ovo nisu samo moje zasluge. Da nije bilo stručnog tima, moje porodice, verenika, ne bih bila ovde gde sam... Ponosna sam jer imam tako divnu podršku, ljude koji su me gurali da dodjem do maksimuma. Ovo su mi poslednje Olimpijske igre i htela sam da završim kako dolikuje", rekla je Milica Mandić posle finala.

Ona je ponovila rezultat iz 2012. godine i Londona, kada je takodje bila najbolja na Olimpijskim igrama.

"Čini mi se da je veći uspeh. Prognoze su bile da uspeh ne može da se ponovi. Ali, tu smo da idemo protiv svih šansi. Išla sam sa verom u sebe, u sve ono što sam radila. Iako je bilo teško, znala sam koliku podršku imam. Išli smo protiv svih šansi i našli se ponovo na podijumu", kazala je srpska predstavnica, preneo je RTS.

Milica Mandić je na putu do medalje redom pobedjivala Feit Ogalo, Aleksandru Kvalčuk i Alteu Lorin, pre nego što je u finalu bila bolja od Li.

Navela je da su sve protivnice koje je imala na putu do medalje bile dobre, a da je u finalu presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak.

Novinari u Tokiju su joj rekli da je ona prva sportistkinja iz Srbije sa dve zlatne olimpijske medalje i nazvali je najboljom srpskom sportistkinjom.

"Kako to lepo zvuči. Hvala na čestitkama", rekla je nasmejana Milica Mandić.

Upitana je da li ima naslednicu, a ona je odmah pomenula Tijanu Bogdanović, uz reči da je to devojka koja je zaslužila da u karijeri osvoji zlatnu olimpijsku medalju.

Komentari (0)

Sport