Ostali sportovi

Posle Dankinja i Rumunke nadigrale Srbiju na SP

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2023

-

19:37

Posle Dankinja i Rumunke nadigrale Srbiju na SP
Posle Dankinja i Rumunke nadigrale Srbiju na SP - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Posle odlične partije ali i poraza od Danske, rukometašice Srbije ostvarile su neuspeh i protiv Rumunije u drugom kolu grupe E Svetskog prvenstva za žene - 37:28 (19:13).

Rumunke su od starta nametnule svoj ritam i povele sa +3 već u prvih pet minuta, i nakon toga su održavale stečenu prednost.

Izabranice Uroša Bregara su odigrale sjajno u poslednjih pet minuta prvog poluvremena i dobrom igrom možda i najavile veliki preokret.

Do njega ipak nije došlo, jer je razlika na pauzi iznosila +6 za Rumuniju. Srbija je uspela da dođe na tri gola zaostatka u 38. minutu, ali su onda rivalke ubacile u brzinu više i mirno privele utakmicu kraju.

Najefikasnija u selekciji Srbije bile su Marija Laništanin i Jovana Jovović sa po pet golova, dok je Anđela Janjušević dodala četiri.

U reprezentaciji Rumunije najbolja je bila Eliza-Julija Bukeški sa osam golova, dok je Sonja-Marijana Serafičeanu postigla sedam.

U drugom meču drugog kola grupe E od 20.30 časova će igrati Danska i Čile.

Izabranice Uroša Bregara su u prvom kolu poražene od Danske 25:21, a Rumunija je pobedila Čile 44:19.

Srbija će se u poslednjem kolu grupe E u utorak od 18 sati sastati sa Čileom, dok će Danska igrati protiv Rumunije (20.30). Srbiji će u poslednjem kolu biti neophodna pobeda protiv Čilea za plasman u glavnu fazu SP.

SP za rukometašice, drugo kolo

Grupa E

Rumunija - Srbija 37:28

Čile - Danska 20.30

Komentari (0)

Sport