Ostali sportovi

Rukometašice Srbije poražene od Poljske na startu glavne faze SP

Komentari

Autor: Euronews

07/12/2023

-

17:09

Rukometašice Srbije poražene od Poljske na startu glavne faze SP
Rukometašice Srbije poražene od Poljske na startu glavne faze SP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije poražene od Poljske 21:22 (13:10) su na startu glavne faze Svetskog prvenstva u Grupi 3 i tako prakltično izgubile nadu da mogu da prođu u nokaut fazu. Posle veoma dobre igre u prvom delu, vođstva od tri gola razlike, usledio je pad u nastavku, veliki broj grešaka je doprineo preokretu Poljakinja.

Srpkinje su dobro otvorile meč, dobrom odbranom, osmišljenim napadom povele su 4:0, a Poljakinje su prvi gol postigle tek u šestom minutu. Izuzetno je igrala sa levog krila Sanja Radosavljević koja je bila nerešiva enigma za rivalke, postigla je u prvom poluvremenu pet golova, na crti je veoma uspešna bila Bojičić sa tri pogotka iz četiri šuta, pa su izabranice Uroša Bregara na poluvreme otišle sa prednošću od 13:10.

Međutim, u nastavku meča rukometašice Srbije su bile sapete, nisu postigle 10 minuta pogodak, pa su Poljakinje došle do prednosti od dva-tri gola razlike. Anđela Janjuševićeva je na tri minuta pre kraja iz sedmerca smanjila na 21:22, zatim je Silvija Matušik pogrešila i omogućila našim reprezentativkama da izjednače na minut pre kraja.

Poljakinje su bile čvrste u odbrani, Lazićeva je bila izblokirana i propala je prilika da se stigne do boda. Sanja Radosavljević je bila najefikasnija sa šest golova, Marija Laništanin je postigla gol manje, Emilija Lazić je dodala četiri, Katarina Bojičić i Anđela Janjušević po tri pogotka.

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport