Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije u Ligi nacija 2024. godine igraju na turnirima u Brazilu, Americi i Japanu

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

13:50

Odbojkašice Srbije u Ligi nacija 2024. godine igraju na turnirima u Brazilu, Americi i Japanu
Odbojkašice Srbije u Ligi nacija 2024. godine igraju na turnirima u Brazilu, Americi i Japanu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacije Srbije igraće u VI Ligi nacija na turnirima u Brazilu, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu, saopštio je danas FIVB.

Takmičenje po grupama u VI Ligi nacija odigraće se od 14. maja do 16. juna 2024. godine. Finalni turnir će se odigrati od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Seniorke Srbije će tokom prve sedmice, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina igrati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Koreja.

 

 

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna. Seniorke Srbije će igrati u Japanu, a grad će naknadano biti određen. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još 7 najuspešnijih selekcija.

Komentari (0)

Sport