Ostali sportovi

Bronzani basketaši stigli u Srbiju: I dalje ne spavaju zbog poraza u polufinalu Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2021

-

13:05 >> 13:24

Bronzani basketaši stigli u Srbiju: I dalje ne spavaju zbog poraza u polufinalu Olimpijskih igara
Mihailo Vasić, Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 najbolja je selekcija na svetu, što dokazuju i titule osvojene na prethodna tri Mondijala, ali srpski reprezentativci i dalje ne mogu da se pomire da se nisu okitili i olimpijskim zlatom.

Oni jesu ponosni na bronzu koji su osvojili u duelu protiv Belgijanaca, samo što i nakon dana pauze od tog susreta smatraju da imaju kvalitet za najsjajnije odličje.

To su iskreno i rekli na današnjem dočeku koji im je priređen na aerodromu "Nikola Tesla" po povratku iz Japana.

"Osvojena medalja jeste uspeh, ali i dalje mislim da smo mi i Litvanija najbolje ekipe na svetu, odnosno da smo zaslužili da igramo finale. Želeo bih da se zahvalim na ogromnoj podršci koju smo imali pre svega od Košarkaškog savez Srbije, a potom i Olimpijskog komiteta jer smo imali sve uslove za rad", poručio je selektor Goran Vojkić.

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Od četiri člana reprezentacije Srbije u Beograd su sletela njih trojica, dok je Dušan Bulut produžio u Ameriku gde će nastaviti karijeru.

"Otišli smo sa ciljem da uzmemo zlato, ali u tome nismo uspeli. Nisam spavao u avionu iz Tokija već sam razmišljao šta nam se to dogodilo u tom polufinalu protiv Rusije i nisam našao pravi odgovor. Ovo je jubilarno deseto odličje Srbije na velikim takmičenjima i naravno da smo srećni i ponosni ", rekao je Dejan Majstorović.

Taj poraz od Rusije od 10:21 u glavi je i Mihajlu Vasiću koji se ne seća kada je Srbija bila tako loša

"Podrška koju smo imali osećali smo tokom trajanja igara i hvala svima na tome. Mislim da je sve bilo dobro do tog famoznog polufinala, a onda ne znam šta se dogodilo. To je za sve nas to jedan od pet najgorih basketa koje smo odigrali u životu. Nije nas slušao šut, loši smo bili i u odbrani i u napadu. Stvarno ne znam šta je bilo", istakao je Vasić dok je Aleksandar Ratkov dodao:

"Nadam se da ćemo na Olimpijskim igrama u Parizu napraviti korak više, možda i dva i osvojiti tu zlatnu medalju.

Komentari (0)

Sport