Ostali sportovi

Milica Mandić i Tijana Bogdanović podelile utiske sa Olimpijskog turnira u Tokiju

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2021

-

19:57 >> 22:51

Milica Mandić i Tijana Bogdanović podelile utiske sa Olimpijskog turnira u Tokiju
Tijana i Milica - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpske tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović kao i njihov trener Dragan Jović, bili su danas gosti Telegrafa, gde su govorili o utiscima sa Olimpijskog turnira u Japanu.

Dvostruka olimpijska šampionka Milica Mandić, ponovila je uspeh sa Igara u Londonu i donela svojoj zemlji novo zlato na turniru u Tokiju. Njena naslednica Tijana Bogdanović, ostvarila je takođe veliki uspeh u Japanu, nakon što je osvojila bronzu.

Podršku našim devojkama tokom posledenje decenije bio je njihov trener Dragan Jović, koji je ujedno i vlasnik tekvondo kluba Galeb, za koji one nastupaju.

“Preponosan sam na to što su postigle, kao i na sve sparing partnere iz kluba. Pomagali smo se međusobno, napravili smo dorbru ekipu i samim tim i rezultat nije izostao. Ovo su bila tri olimpijska ciklusa, četiri medalje, obe devojke su uzele po dva odličja“, izjavio je naš selektor.

Osvajačica bronze imala je poteškoća u prvom kolu turnira, ali je zahvaljujući uspehu srpskog strelca Damira Mikeca, uspela da sačuva pozitivan pristup prema ostatku takmičenja.

“Nažalost izgubila sam u prvom kolu, ali sva sreća Mikec je osvojio prvu medalju za Srbiju pa mi je to dalo vetar u leđa. Bila sam tužna, ali to je bila prva vest koja me je nasmejala i obradovala i to nas je motivisalo da nastavimo dalje turnir u repesažu do bronzane medalje”, izjavila je Tijana.

Na pitanje koliko je joj je teško pao poraz I šta joj je sve prolazilo kroz glavu dok je čekala na odluku da li će biti u repesažu, tekvondistkinja je odgovorila:

“Bilo je jako teško, jer smo pet godina naporno trenirali. Nije lako kvalifikovati se I ostati na vrhu olimpijske rang liste. Jedva sam čekala turnir I moj dan. Bila sam razočarana što sam izgubila u prvom kolu, ali sam odlučila da se borim do kraja”, izjavila je Tijana koja je I pohvalila svog trenera što je pomogao u teškim trenucima na početku takmičenja.

Dvostruka olimpijska šampionka otkrila koliko je teško osvojiti medalju na Igrama i da li je turnir u Londonu bio teži od ovog u Tokiju.

“Put je uvek trnovit, bilo do prve medalje ili poslednje, kvalifikovati se tri puta za Olimpijske igre je već veliki uspeh, pogotovu u našem sportu. Do takmičenja u Londonu 2012. godine nismo imali predstavnike u tekvondu. Tada sam bila sedmi nosilac I prognozirali su mi bronzu u najboljem slučaju, a ja sam odlučila da odem protiv svih procena. Lakše je bilo doći do zlata pre devet godina, nego sad, jer je uvek teže zadržati se na vrhu, nego doći do medalje”, rekla je Milica I dodala da se neće baviti trenerskim poslom po završetku karijere.

“Volim ovaj sport I skoro 20 godina sam mu predana I mislim da ću imati težak zadatak da sledeći posao volim koliko tekvondo. Trenerski posao nije za mene, gledajući Galeta (Dragana Jovića) znam koliko je sve to stresno I nemam ambiciju da se oprobam u tome. Doduše, uvek me je motivisao rad na sebi I da prenosim svoje znanje na mlađe generacije”, poručila je Milica.

Komentari (0)

Sport