Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije ubedljivo savladali i Nemačku

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

20:38

Vaterpolisti Srbije ubedljivo savladali i Nemačku
Vaterpolisti Srbije ubedljivo savladali i Nemačku - Copyright Vaterpolo savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije pobedili su Nemačku rezultatom 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0) grupe C Druge divizije na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj.

Posle deklasiranja Izraela, Srbija je bila ubedljiva i protiv Nemačke, najjačeg rivala u grupi. Izabranici Uroša Stevanovića su od početka meča imali prednost, a već posle poluvremena je bilo jasno da će slaviti jer su imali plus pet. 

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Marko Radulović sa četiri gola, tri je dao Dušan Mandić, po dva kapiten Nikola Jakšić i Nemanja Vico, a po jedan Strahinja Rašović, Sava Ranđelović i Nemanja Ubović. Svih šest golova za Nemačku dala su tri igrača, po dva puta su se u strelce upisali Fin Šuce, Denis Strelezkij i Niklas Kaj Šiper. 

U poslednjem meču grupe C Srbija će prekosutra igrati protiv Malte, a taj duel će ujedno odlučiti i da li će "delfini" biti prvi u grupi. 

Direktan plasman u četvrtfinale EP izboriće po dve najbolje plasirane reprezentacije iz grupa A i B. Trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa A i B igraće u osmini finala sa dve prvoplasirane reprezentacije iz grupa C i D.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje je oduzeto Izraelu zbog rata u toj državi, održava se u Zagrebu i Dubrovniku i trajaće do 16. januara 2024. godine. Titulu prvaka Evrope brani Hrvatska koja je kao domaćin slavila 2022. godine. 

EP je istovremeno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, najbolje plasirana selekcija će u Pariz, uz napomenu da vizu već imaju Mađarska, Grčka i domaćin OI Francuska.

Komentari (0)

Sport