Ostali sportovi

Nemeš i Datunašvili nisu uspeli: Srpski rvači bez pobede na Olimpijskim igrama

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2021

-

05:53

Nemeš i Datunašvili nisu uspeli: Srpski rvači bez pobede na Olimpijskim igrama
Mate Nemeš - Copyright AP Photo/Anvar Ilyasov

veličina teksta

Aa Aa

I druga dva srpska rvač u kategoriji grčko-rimiskim stilom eliminisana su u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju. Mate Nemeš je u kategoriji do 67 kilograma poražen od trostrukog svetskog prvaka Franka Steblera iz Nemačke 1:4, dok je Zurabi Datunašvili imao još teži zadatak protiv Ukrajinca Žana Belenjuka u kategoriji do 87 kilograma i izgubio je 1:3.


Jedina nada Nemešu i Datunašviliju za ulazak u borbe za bronzanu medalju sada ostaje da njihovi rivali stigne do finala turnira i povuku ih u repesaž.

 



Stebleru su Igre u Tokiju treće u karijeri, a u Londonu i Riju nije uspeo da dođe do medalje. Belenjuk je u Riju osvojio srebro:

Nemac se na Evropskom prvenstvu u Varšavi takmičio u kategoriji do 72 kilograma, gde je zauzeo deseto mesto. Nemeš je na istom turniru postao prvak Evrope, ali u težinski lakšoj kategoriji, upravo onoj u kojoj se takmičio na svojim prvim Olimpijskim igrama.

 



Belenjuk je dvostruki svetski šampion, a jednom je bio i evropski. Dan ranije Mihail Kadžaja je takođe završio takmičenje posle jedne borbe.
 

Komentari (0)

Sport