Ostali sportovi

"Delfini" su i dalje klasa iznad Crne Gore: Srbija protiv Amerike igra za četvrtfinale i plasman na OI

Komentari

Autor: Euronews

07/02/2024

-

17:07

"Delfini" su i dalje klasa iznad Crne Gore: Srbija protiv Amerike igra za četvrtfinale i plasman na OI
Dušan Mandić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije su savladali Crnu Goru 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0) u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Dohi. Srbija će tako u poslednjem kolu igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država. Trijumf u tom duelu bi doneo direktan plasman u četvrtfinale i na Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Uroša Stevanovića su odlično otvorili meč golovima braće Rašović. Prvo je Viktor doneo vođstvo Srbiji, a zatim je Strahinja u sledećem napadu duplirao prednost. Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, ali je Dušan Mandić bio precizan za 3:0 u korist naših vaterpolista. Sve dobro za aktuelnog olimpijskog šampiona dolazilo je nakon dobre odbrane, a na golu je briljirao Radoslav Filipović. Srpski golman je bio odličan i nekoliko puta skidao zicere Crnogorcima koji su imali očajan učinak sa igračem više u prvoj deonici.

U drugoj četvrtini su se najviše istakle odbrane. Srbija je ostala na nivou iz prvih osam minuta, dok je protivnik podigao nivo defanzive, te nije naši vaterpolisti nisu više imali toliko lakih situacija za pogodak. Čak i kada su "delfini" dolazili do takvih pozicija, Petar Tešanović je branio fenomenalno, upisao osam odbrana do poluvremena i omogućio svom nacionalnom timu da ode na pauzu sa "samo" tri gola zaostatka.

Srpski vaterpolisti su nakon sjajnog otvaranja stali u napadu sredino druge četvrtine, a "suša" bez pogotka iz igre je trajala punih osam minuta. To je prekinuo prvi gol Save Ranđelovića na meču i vratio naš tim na +3 na pet minuta do kraja treće deonice. Usledilo je nekoliko dobrih odbrana tima Uroša Stevanovića, te je Dušan Mandić svojim četvrtim pogotkom na meču doneo Srbiji pet golova prednosti na ulasku u završnih osam minuta.

Poslednja četvrtina nije donela previše neizvestnosti. "Delfini" su prvo stekli sedam golova prednost, a onda bez većih problema održavali ogromnu distancu od protivnika. Crna Gora nakon 1:0 u prvom minutu nijedno nije prišla na gol zaostatka Srbiji, a naši vaterpolisti su pokazali da su i dalje klasa iznad "ajkula" u ovom trenutku. 

Svetsko prvenstvo u vaterpolu, drugo kolo

grupa C

Sjedinjene Američke Države - Japan 18:5

Srbija - Crna Gora 14:6

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport