Ostali sportovi

Anja Crevar četvrta na svetu: Srpskoj plivačici zamalo izmakli medalja i olimpijska norma

Komentari

Autor: Euronews

18/02/2024

-

18:41

Anja Crevar četvrta na svetu: Srpskoj plivačici zamalo izmakli medalja i olimpijska norma
Anja Crevar četvrta na svetu: Srpskoj plivačici zamalo izmakli medalja i olimpijska norma - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpska plivačica Anja Crevar osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu, u disciplini 400 metara mešovito, za malo zaostavši za osvajačicama medalja na takmičenju u Dohi. S vremenom, 4:38,93. uspela je da završi tik iza favoritkinja, ko zna koji put dokazavši da je naše plivačko blago, a da je bila samo malo brža završila bi na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

Svojevremeno najmlađa srpska olimpijka svih vremena, jer je kao tinejdžerka učestvovala na Igrama u Rio de Žaneriu 2016, dobar deo trke držala je drugu poziciju, posle čega se spustila na četvrtu, pa se probila do treće, da bi u poslednjih 50 metara dala sve od sebe da završi na pobedničkom postolju. Nažalost, malo joj je nedostajalo... 

Dvadesetrogodišnja Pančevka je u polufinalu bila druga u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 4:41,11, što je bilo ukupno drugo najbolje vreme u toj fazi borbe za medalje, odmah iza Kanađanke Tese Sjepluhe (4:40,80). U najvažnijoj trci ispred nje su bile Britanka Freja Kolbert sa 4:37,17, Izraelka Gorbenko i Italijanka Franketi.

Inače, njen lični rekord je ujedno i nacionalni, a postigla je još 2019. godine u Sabadelju, kada je istu dužinu savladala za 4 minuta, 38 sekundi i 22 stotinke. 

Crevar je na najvećoj planetarnoj smotri vodenih sportova, u Kataru, nastupila i u disciplini 200 metara delfin stilom, završivši taj deo takmičenja kao devetoplasirana u konačnom plasmanu. 

Komentari (0)

Sport