Ostali sportovi

Datunašvili došao do bronze: Srpski predstavnik slavio protiv hrvatskog rvača

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2021

-

13:32

Datunašvili došao do bronze: Srpski predstavnik slavio protiv hrvatskog rvača
AP Photo/Aaron Favila - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Srpski takmičar u rvanju u grčko-rimskim stilom, Zurabi Datunašvili, savladao je Hrvata, Ivana Hukleka sa 6:1, u okviru meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i tako doneo šesto odličje srpskom timu.

Fenomenalno je srpski predstavnik otvorio meč i oborio Hrvata, nakon čega je stekao prednost od velikih 6:0. Kasnije je Huklek dobio poen na konto pasivnosti protivnika, međutim pomenuti je bio i jedini koji je osvojio.

Zurabi je u prvom kolu poražen od ukrajinskog takmičara, Žana Belenjuka, koji je ušavši u finale obezbedio srpskom predstavniku borbu u repasažu.

 

 

Prethodno je Gruzin, koji nastupa za Srbiju, odradio izvanredan meč protiv Alžirca, Bačira Sid Azara i slavio sa 5:1, kada je svom protivnik pustio krv. Tom pobedom Datunašvili se dokopao meča za bronzanu medalju.

Hrvatski takmičar, Ivan Huklek, je ušao u istoriju hrvatskog sporta, ušavši u polufinale olimpijskog turnira, gde je takođe poražen od Benjeluka rezultatom 7:1.

Da podsetimo, Datunašvili je ove godine napravio veliki uspeh tako što je osvojio Evropsko prvenstvu u Poljskoj u kategoriji do 87kg, dok je titulu evropskog šampiona u Srbiji poneo 2017. godine.

Zurabi je do sada dva puta je učestvovao na Olimpijskim igrama, u Londonu 2012 i Rio de Žaneiru 2016, ali nije uspeo da stigne do olimpijskog odličja.

 

Komentari (0)

Sport