Ostali sportovi

Ubedljiv poraz Vojvodine u Flensburgu: Novosađani u "Slanoj bari" jure plasman u narednu fazu

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2024

-

20:28

Ubedljiv poraz Vojvodine u Flensburgu: Novosađani u "Slanoj bari" jure plasman u narednu fazu
Rukometaši Vojvodine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle poraza u "Slanoj bari", rukometaši Vojvodine izgubili su od Flensburga i u Nemačkoj. Desetostruki šampion Srbije imao je velikih kadrovskih problema pred susret petog kola Lige Evrope, a posle činjenice da je put Nemačke krenuo bez šest standardnih prvotimaca, bilo je jasno će teško doći do pobede protiv lidera tabele - 42:30 (20:16).

Ovo je bio četvrti poraz Novosađana u grupi, gde se pored nemačkog velikana nalaze Kadeten i Silkeborg, pa su tako ostali sa svega dva osvojena boda od starta sezone. A, za mesto u narednom kolu takmičenja, tj. treće u grupi, boriće se protiv Kadetena u "Slanoj bari" 5. februara, gde će im biti potrebna pobeda od minumum četiri gola razlike. 

Vojvođani su inače dobro ušli u meč. Parirali su Flensburgu nekoliko minuta, da bi serijom 5:0, nemački velikan preuzeo vođstvo sredinom poluvremena (10:5) i time odredio dalji tok utakmice. Iako su Nemci u nekoliko navrata imali i šest golova prednosti, na krilima sjajnog Gregora Ocvirka, Novosađani su pred veliki odmor prišli na podnošljiv zaostatak (20:16). Ali nisu imali snage da se odupru Flensburgu do kraja.

Nemači tim zaigrao je kao u transu u nastavku i bez većih problema opravdao ulogu favorita, pa će vrlo verovatno, u zavisnosti od poslednjeg kola, ostati na liderskoj poziciji tabele. 

EHF Liga Evrope, 5. kolo.

Kadeten - Silkeborg 33:34

Flensburg - Vojvodina 43:30

Komentari (0)

Sport