Ostali sportovi

Boris Rojević vodi Srbiju na Olimpijske igre 2028: RSS izabrao novog selektora

Komentari

Autor: Euronews

29/02/2024

-

14:39

Boris Rojević vodi Srbiju na Olimpijske igre 2028: RSS izabrao novog selektora
Boris Rojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle nešto više od mesec dana, muška seniorska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije u četvrtak je na sednici u Zrenjaninu jednoglasno dao poverenje trofejnom stručnjaku Borisu Rojeviću (44).

Novi selektor trener ranije je vodio juniorsku selekciju Srbije, imao je iskustva i rada u okviru stručnog štaba seniorskog tima, a za to vreme je veoma uspešno na domaćoj i međunarodnoj sceni predvodi  Vojvodinu. Rojević je projektovan da bude dugoročno rešenje na klupi "orlova". Predsednica RSS uputila je čestitke novom selektoru i poželela mu mnogo sreće i uspeha u ime celokupnog Upravnog odbora.

"Između dva kandidata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću. Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci i preporučilo kao jednog od najozbiljnijih kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine", poručila je Delić.

 

 

Upravni odbor je u otvorenoj diskusiji apostrofirao maksimalnu podršku novom selektoru u radu i funkcionisanju, kao i u postavljanju zajedničkih strategija i ciljeva za napredak i nove uspehe srpske rukometne muške reprezentacije.  

Pored Borisa Rojevića, Upravni odbor ukazao je poverenje i Marku Vujinu koji će u budućnosti obavljati funkciju sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije.

"O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reprezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu", podvukla je predsednica RSS.

Seniorsku selekciju Srbije očekuju prve akcije, EHF nedelja nacionalnih timova, u okviru koje će Srbija putovati na dvomeč sa selekcijom Poljske. Pre samih aktivnosti na terenu, biće sprovedena i zvanična promocija sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije, novog selektora i njegovog stručnog štaba.

Komentari (0)

Sport