Ostali sportovi

Terzić ponosan, Maja razmišlja o odlaganju penzije posle bronze u Tokiju

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2021

-

07:41

Terzić ponosan, Maja razmišlja o odlaganju penzije posle bronze u Tokiju
odbojkašice Srbije - Copyright Tanjug/(AP Photo/Frank Augstein)

veličina teksta

Aa Aa

Bronzana medalja osvojena na Olimpijskim igrama u Tokiju jedna je od najvažnijih u trenerskoj karijeri selektora Zorana Terzića, koji je na klupi Srbije gotovo deset godina, ali fantastični stručnjak već razmišlja o Evrpopskom prvenstvu.

"Ovo je jedna od naših najvažnijih medalja i učinila me možda i najviše ponosnim što vodim ovu ekipu Ostvarili smo veliki rezultat, javnost zna ili ne zna koliko smo imali problema sa sastavom ekipe, neke važne igračice nisu igrale. Jednostavno ovo nije ekipa koja je bila prvak sveta 2018, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju kao što su Olimpijske igre", izjavio je Terzić srpskim izveštačima u Tokiju i dodao:

"Odnos devojaka prema poslu i ponašanje zaslužuje pohvale i da budu primer drugima, da uče od njih, kako se ponaša jedna ekipa. Za desetak dana nas očekuje Evropsko prvenstvo, gde će biti veoma teško. Nije to toliko problem tela, ali glava da se oporavi biće problem. One su sada umorne, prazne, ja se nadam da će to brzo prevazići, dobiće nekoliko dana odmora,. Polako, gledaćemo iz meča u meč da dižu formu i budu najbolje kad je najpotrebnije".

Pretpostavljalo se da su ove Olimpijske igre poslednje za iskusnu Maju Ognjanović koja ima 37 godina, ali ona ne odbacuje mogućnost da zaigra i u Parizu za tri godine.

"Nije bilo lako oporaviti se posle poraza od Amerikanki u polufinalu, ali ne mogu da kažem da nismo
očekivali medalje koja je svakako veliki uspeh. Mora se priznati da nam je nedostajala Brankica Mihajlović, većina tereta pala je na Tijanu Bošković, ali smo pokazale da možemo da igramo kao tim i zato je ovaj rezultat došao kao posledica mukotrpnog timskog rada. Zaslužile smo doček u Beogradu, a videćemo d ali ću igrati i na OI u Parizu. Imaću tada 40 godina i lepo bi bilo proslaviti rođendan tamo", rekla je Ognjenović.

Tijana Bošković, koja će naredne dve sezone biti u istom klubom sa Majom, kaže da će dati sve od sebe da utiče na njenu odluku.

"Presrećna sam što smo posle teškog poraza u polufinalu bili motivisani da donesemo medalju, velika je čast nastupati za Srbiju i što smo ovom medaljom oborili rekord iz Rija", poručila je najbolja odbojkašica na svetu.

Komentari (0)

Sport