Ostali sportovi

Human gest Marije Andrejčik: Prodala srebro iz Tokija kako bi spasila život bolesnom detetu

Komentari

Autor: Euronews

18/08/2021

-

15:17 >> 16:29

Human gest Marije Andrejčik: Prodala srebro iz Tokija kako bi spasila život bolesnom detetu
Marija Andrejščuk - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osvajačica srebrne medalje sa Igara u Tokiju, Poljakinja Marija Andrejčik, odlučila je da proda svoje odličje, kako bi prikupila sredstva za lečenje osmomesečne bebe, koja pati od teške srčane mane.

Humana atletičarka, koja je i sama vodila bitku za život pre tri godine, kada se borila sa rakom kostiju, uspela je pobedi opaku bolest i da se na najlepši mogući način vrati sportu i da na takmičenju u Japanu osvoji vicešampionsko mesto u bacanju koplja.

Andrejčik je na aukciji prodala medalju za 125 hiljada dolara, što je trećina od ukupne sume koja je potrebna za operaciju Miloščeka Malise u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ona se putem svog instagram profila obratila svim ljudima dobre volje da pomognu u lečenju dojenčeta kome je hitno potrebna operacija.

“Dugo sam o tome razmišljala. Ovo je bila prva akcija u kojoj sam videla da se u njoj sakupljao novac i odmah sam znala da je to ona prava. Milošek ima srčanu manu i potrebna mu je operacija. Divni roditelji Kubusa, dečaka koji nažalost nije uspeo da preživi, odlučili su da skupljena sredstva proslede Milošeku. Ja sam takođe htela da pomognem, pa sam za njega odlučila da stavim srebrnu medalju na aukciju“, rekla je Poljakinja.

Prema navodima svetskih medija, vlasnici "Žabke" inače lanca poljskih supermarketa koji su otkupili medalju na aukciji, vratili su nagradu iz Tokija plemenitoj atletičarki.

Komentari (0)

Sport