Ostali sportovi

Velika borba u Areni: Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews/Tanjug

03/09/2021

-

19:19 >> 19:47

Velika borba u Areni: Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva
Velika borba u Areni: Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u finalu Evropskog prvenstva! Srpske odbojkašice pobedile su selekciju Turske 3:1 u setovima (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

Velika borba viđena je od samog početka polufinalnog duela u Štark Areni. Turkinje su dobro otvorile meč, stekle prednost od tri poena na samom startu, da bi tu prednost u jednom momentu uvećale na pet poena (8:13). DO kraja seta viđena je prilično izjednačena borba u kojoj je Turska bila uspešnija (32:34). 

U drugom setu ekipe su se smenjivale u vođstvu i taj set je, baš kao i prvi, igran na razliku. Ovoga puta, srpske odbojkašice uspele su da reše set u svoju korist (28:26). U trećem setu Srbija je uglavnom održavala prednost od tri poena i na kraju dobila i ovaj set rezultatom 25:23.

Četvrti set je apsolutno pripao srpskim odbojkašicama. Veliki pad u igri reprezentacije Turske naše odbojkašice su iskoristile, stekle ogromnu prednost i do kraja održavale razilku za konačnih 25:13 i plasman u finale.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa neverovatnih 37 poena. 

Srbija je uspela da uđe u finale i da se bori za treće uzastopno zlato na Evropskom prvenstvu. Rival u finalu biće bolji iz duela u kom se sastaju Italija i Holandija.

Komentari (0)

Sport