Ostali sportovi

Selektor Terzić hvali odbojkašice: Sada sam najponosniji na njih

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2021

-

23:01

Selektor Terzić hvali odbojkašice: Sada sam najponosniji na njih
Selektor Terzić hvali odbojkašice: Sada sam najponosniji na njih - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Poraz od selekcije Italije u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu pokazao je koliko je naporna sezona ostavila traga na odbojkašice Srbije, a njihov selektor Zoran Terzić naglašava da je ponosna na sve ono što su one uradile ove sezone.

"Ove sezone sam možda i najponosniji na ove devojke. Odradile su leto bez ikakvih trzavice, atmosfera je bila fenomenalna, dal2 su maksimum i ja im čestitam. Želele su, borile se, ali nestalo je snage, pa je usledio veliki pad i posle toga nismo uspeli da se vratimo. Ostaje nam da se presaberemo i u naredna takmičenja krenemo sa novim elanom", poručio je Terzić u razgovoru za TV Arena sport, dok je Tijana Bošković dodala:

"Iza nas su nezaboravna četiri meseca u kojima smo uzeli dve medalje i moramo biti zadovoljne, bez obzira što smo malo razočarane jer nismo osvojile zlato. Što se same utakmice tiče nemam neki pametan komentar niti umem da pronađem reči zašto smo tako naglo stale".

Bitnu ulogu u nacionalnom timu Srbije tokom ova četiri meseca imala je iskusna Maja Ognjenović, koja je još jednom pokazala sav kvalitet koji poseduje.

"Moramo biti zadovoljne sa svime što smo učinili ovog leta. Žao mi je što nismo osvojile zlato jer smo igrale pred našim navijačima, ali moramo reći da je i ovo veliki uspeh. Uzele smo bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju i sada srebro u Beogradu. Ostaje gorak utisak zbog propuštene prilike da se uzme zlato pred našim navijačima, pogotovo jer smo imale šansu da povedemo sa 2: 0 u setovima. Ipak, treba imati na umu da smo sa pripremama za ova dva takmičenja počeli još 10. maja, iza nas je naporan rad i stvarno moramo da budemo zadovoljne", kaže Maja Ognjenović.

Komentari (0)

Sport