Ostali sportovi

Nenadić pogodio, Cupara odbranio: Vespremu titula SEHA lige posle penala

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2021

-

21:19

Nenadić pogodio, Cupara odbranio: Vespremu titula SEHA lige posle penala
Cupara i Nenadić - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Telekom Vesprema odbranili su titulu šampiona SEHA lige i po četvrti put u istoriji postali najbolji u regionu

Mađarski predstavnik je u finalu Fajnal-fora u Zadru pobedio Zagreb posle boljeg izvođenja sedmeraca 31:29 a posle 60 minuta rezultat je glasio 27:27 (15:13). Odlučujući pogodak sa linije od sedam metara postigao je Petar Nenadić, a odlučujući penal je odbranio Vladimir Cupara.

Srpski asovi su nosili Vesprem do slavlja, Nenadić je postigao osam golova, dok je Cupara na golu imao devet odbrana. Mađarski tim je imao prednost do sredine drugog dela, najveću 17:13, ali su igrači Zagreba prvi imali šansu u poslednjem minutu za pobedu. Nisu je iskoristili kao ni mađarski igrači u poslednjih 20 sekundi.

 

 

Treba reći da je Zagreb mogao da osvoji titulu a da uopšte nije ni trebalo da se nađe u završnici jer su bili eliminisani od Vardara. Međutim, čelnici SEHA lige nizu dozvolili ekipi iz Severne Makedonije, koju kao trener predvodi Veselin Vujović, da igra jer je imala igrače zaražene koronavirusom, pa je umesto njih zaigrao Zagreb i umalo osvojio titulu.

Motor Zaporožje (Ukrajina) je u meču za treće mesto pobedio beloruski Meškov Brest 31:20 (11:11).

Komentari (0)

Sport