Ostali sportovi

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva: Izabranici Slobodana Kovača savladali Holanđane

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2021

-

19:11

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva: Izabranici Slobodana Kovača savladali Holanđane
Odbojkaši Srbije - Copyright CEV Photo Galleries

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Holandije sa 3:0 u setovima i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva. 

U polufinalnom meču srpska selekcija će se sastati sa pobednikom meča Nemačka - Italija, koji je na programu sutra od 16 časova. Ostali četvrtfinalni parovi su još i Rusija-Poljlska i Češka Slovačka.

Tok meča:

Srbija je danas bila maksimalna, pa je osvojila i treći set sa 27.

Treći set je bio period gde je Srbija potvrdila kvalitet i potpunu kontrolu nad protivnikom. Ponovo je blistao neverovatni Uroš Kovačević, za koga odbojkaši holandske reprezentacije nisu imali rešenja tokom celog meča. Na kraju trećeg dela, bilo je 27:25  za Srbiju.

Drugi set takođe je otišao u korist izabranika Slobodana Kovača rezultatom 25:20.

Odlično su startovali u drugom delu srpski reprezentativci, napravivši na samom početku prednost od šest poena. Ta prednost se kasnije polako topila, ali je ipak Srbija uspela da dođe do drugog seta uz rezultat 25:20

Prvi set pripao je selekciji Srbije rezultatom 25:23.

Srbija je dobro otvorila meč i povela sa 13:11, međutim Holanđani su ušli u dobru seriju i odvojili se na 18:15. Ipak, izabranici Slobodana Kovača su uspeli da se vrate i poravnaju na 20:20, a potom i povedu sa 1:0 u setovima rezultatom 25:23.

 

 

Aktuelni šampioni Evrope odigrali su, po njihovim rečima, jednu od slabijih partija u osmini finala protiv Turske. Dobili su taj meč 3:2, rekli bismo, na iskustvo i sada najavljuju protiv Holandije pravo izdanje i plasman u polufinale.

"Znali smo da je ovo nokaut faza i da neće biti lakih protivnika. Protiv Turske smo u drugom i trećem setu, naročito u drugom, ispustili priliku da lakše okončamo meč, a to se dogodilo zbog naše nepažnje. Turska ima mnogo mladih i talentovanih igrača, ali da se mi nismo opustili, mislim da bismo ranije rešili meč u svoju korist. Sledeći protivnik je Holandija, biće to još jedan veliki korak koji treba da prevaziđemo. Mislim da imamo kvalitet i veliku šansu. Verujem da ćemo to i opravdati na terenu“, izjavio je Petar Krsmanović.

Ukoliko pobede "lale", našu selekciju u polufinalu očekuje duel protiv boljeg iz meča Italija - Nemačka. Srbija brani titulu prvaka osvojenu 2019. godine, u finalu je bila bolja od selekcije Slovenije.

Komentari (0)

Sport