Ostali sportovi

Poraz Srbije na početku Svetskog prvenstva: Drama u Viljnusu pripala Iranu

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2021

-

19:08

Poraz Srbije na početku Svetskog prvenstva: Drama u Viljnusu pripala Iranu
Poraz Srbije na početku Svetskog prvenstva: Drama u Viljnusu pripala Iranu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Iran je bio favorit protiv Srbije u prvom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u futsalu koje se održava u Litvaniji. Rezultatom 3:2 (2:1) to je i potvrdio, ali igrom i ne baš, jer su "orlovi" veći deo meča napadali, stvarali prilike, ali nisu bili dovoljno koncentrisani i efikasni da stignu barem do boda.


Među stativama gola Irana čuda je pravio Alireza Samimi.

Strelci za Iran bili su Ahmadi i Fakim u četvrtom minutu, koji su iskoristili nesnađenost srpskih futsalera i "blickrigom" jednu od najboljih svetskih selekcija doveli do, ispostaviće se na kraju, kapitalne razlike.

Prednost rivala smanjio je Miloš Stojković u 18. minutu. Srbija je napadala sve vreme, vršila pritisak koliko je to mogla, ali je odbrana Irana ostala čvrsta. Grešku odbrane "orlova", u jeku napada našeg tima, iskoristio je Esmailpur u 37. minutu, obezbedivši azijskoj selekciji opet dva gola viša.

Nepun minut kasnije Dragan Tomić je postavio konačan rezulatat.

Pokušala je Srbija da napadne Iran bez golmana u poslednja dva i po minuta, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol sjajnog Samimija. Na kraju je Slobodan Rajčević, u nameri da spreči siguran pogodak Irana, zaradio crveni karton i na njega selektor Dejan Majes neće moći da računa protiv Argentine, aktuelnog svetskog prvaka.

Meč sa "gaučosima" igra se 17. septembra od 20 časova, takođe u Viljnusu. Dva selekcije iz grupe izboriće plasman u narednu rundu (i četiri najbolje trećeplasirane iz svih grupa). Ukoliko se izbori plasman u nokaut fazu, Orlovi će biti na terenu ponovo 23. septembra.

"Nismo smeli da dozvolimo da primimo dva laka gola. Mislim da smo zaslužili barem bod u ovoj utakmici", rekao je posle meča Majes.

Komentari (0)

Sport