Ostali sportovi

Zlatni vaterpolisti se vratili sa Malte: Finale se igralo srcem, sledi juriš na svetsku krunu

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2021

-

11:10 >> 11:24

Zlatni vaterpolisti se vratili sa Malte: Finale se igralo srcem, sledi juriš na svetsku krunu
Vaterpolisti u17 - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je svetska vaterpolo sila, bila je i ostala. Međutim, ono što se događa u 2021. godini je za anale ovog sporta jer se "Bože pravde" orilo na tri poslednja velika takmičenja.

"Delfini" su osvojili u Tokiju zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, zatim se juniorska selekcija do 20 godina okitila zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu, da bi mlađi juniori do 17 godina postali evropski prvaci. I svio oni su u finalima bili bolji od Grka!

Kao seniori i juniori, i najmlađi šampioni Evrope istakli su po povratku u zemlju da je mečl sa Mađarskom bio presudan u osvajanju zlata.

"Isplatio se naporan rad. Trudili smo se, želeli uspeh. Prelomna je bila utakmica u polufinalu sa Mađarima koju smo odigrali jako dobro. Tokom turnira smo podizali formu. Bili smo prava ekipa. Finale se igra srcem, znali smo da smo bolji od Grčke i zasluženo smo pobedili", rekao je kapiten Zoran Božović na sajtu Saveza.

 

 

MVP turnira bio je Viktor Urošević:

"Išli smo po zlato, da krunišemo naporan rad u poslednja dva meseca. Priznanje dođe i prođe ali je motiv. Sada sam igrač Novog Beograda i tu će da budu još jači treninzi i prilika za napredak je tu. Iduće godine je Svetsko prvenstvo u Australiji i idemo da ponovimo ovaj rezultat".

Selektor Miloš Korolija otkrio je da se i ljutio tokom turnira na Malti.

"Znali smo koliko možemo, ali je to dovelo do toga da budemo i malo prepotentni. To je bio razlog slabijih igara u grupi i četvrtfinalu. Sa Mađarima je bilo buđenje a finale je bilo baš kao što smo želeli. Najvažnije je da su momci postigli svoj maksimum u pravom trenutku. Pre dve godine smo počeli, postoji kontinuitet u radu. Idemo dalje", istakao je selektor.

Oni koji su se pred Olimpijske igre u Tokiju zabrinuli za srpski vaterpolo posle najave sedmorice "veličanstvenih" da završavaju reprezentativnu karijeru bili su samo loše informisali. Pored odličnih igrača koji će sada dobiti poziv selektora Savića, dolaze dve proverene zlatne generacije. Stručni rad trenera, njihov entuzijazam, ali i talenat igrača garantuju svetlu budućnost sportu u kome smo već decenijama najbolji ili među tri najbolja na planeti. 

Komentari (0)

Sport