Ostali sportovi

Direktor Beogradskog maratona: Trajni legat "Ženske trke" šuma od 1.000 stabala

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2021

-

16:52

Direktor Beogradskog maratona: Trajni legat "Ženske trke" šuma od 1.000 stabala
Direktor Beogradskog maratona: Trajni legat "Ženske trke" šuma od 1.000 stabala - Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Zahvalni smo svima koji su podržali realizaciju ovogodišnje dm Ženske trke, a kada je u pitanju Eko frendli koncept posebnu zahvalnost dugujemo Sekretarijatu za zaštitu životne sredine grada Beograda i JP Srbijašume, izjavio je danas Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, organizatora trke.


"Hvala operaterima sistema za upravljanje ambalažnim otpadom - zahvaljujući kojima smo proizveli majice za sve učesnice od 100 posto recikliranog poliestera, kao i drugim partnerima koji su pomogli da ovogodišnja trka bude jedinstven poduhvat sa velikim brojem primera dobre prakse i društvenoj zajednici ostavi trajni legat", naveo je Nikolić.

"Svaka učesnica ovogodišnje trke dobila je i sadnicu bora, kao i uputstvo kako, na koji način i gde može da posadi ovu plemenitu biljku. Trajni legat posle ovogodišnje Ženske trke biće šuma od 1.000 stabala bora, što čini oko pola hektara šume - za bolju i zdraviju budućnost Srbije", izjavio je Nikolić u saopštenju Beogradskog maratona.

Ovogodišnja Ženska trka održana je u subotu, na stazi dugoj 7,7 km, oko jezera na Adi Ciganliji, a pobedila je Olivera Jevtić ispred Nevene Jovanović i trećeplasirane 14-godišnje Lenke Nikolić.

Komentari (0)

Sport