Ostali sportovi

Vladan Babić kapitenski: Srpski superteškaš obezbedio plasman u 2. kolo Svetskog prvenstva u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

28/10/2021

-

15:05 >> 15:14

Vladan Babić kapitenski: Srpski superteškaš obezbedio plasman u 2. kolo Svetskog prvenstva u Beogradu
Vladan Babić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kapiten bokserske reprzentacije Srbije u kategoriji preko 92 kilograma, Vladan Babić plasirao se u drugo kolo Svetskog prvenstva, budući da je odlukom sudija 3:2 pobedio Kamerunca Maksima Jengonga.

Tražio je kapiten reprezentacije Srbije kontakt, želeo je da se nadmeće protiv Afrikanca, ali je bokser iz Kameruna koristio svaku priliku da izbegne borbu.

Zbog takvog "prljavog" stila Jengongo je sredinom treće runde dobio i kazneni poen, nakon njega je istu opomenu zaradio i Babić, da bi na kraju sudije imale težak posao da odluče ko je bio bolji.

Presudio je, ipak, sportski pristup srpskog kapitena koji je ostvario pobedu, a Kamerunac na kraju meča čak nije hteo ni da mu čestita na trijumfu.

Drugi srpski bokser Aleksandar Gligorić, koji je nastupio pre našeg kapitena, zaustavljen je na startu Svetskog prvenstva, pošto je danas u prvom kolu pero kategorije (57kg) poražen od Akjelbeka Esenbeka iz Kirgistana.

Meč je bio neizvestan, ali su sudije dale prednost dale šampionu Azije, svaki je bodovao sa 29:28.

Od 18 časova nas očekuje nastup trećeg srpskog predstavnika, Vahida Abasova, koji će šansu za plasman u naredno kolo u kategoriji do 67 kilograma, potražiti protiv boksera iz Nepala, Sanila Šahije.

Komentari (0)

Sport