Ostali sportovi

Magomedov preko Bošnjaka do četvrtfinala Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2021

-

20:38

Magomedov preko Bošnjaka do četvrtfinala Svetskog prvenstva
Magomedov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Repretentativac Srbije u boksu Sadam Magomedov, plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstvu u Beogradu, pošto je u kategoriji do 92 kilograma, savladao predstavnika iz BiH, Džamala Bošnjaka, rezultatom 5:0.

Bivši trostruki šampion Rusije, odstupio je od svoje tradicionalne taktike da ispita protivnika na početku meča i već sredinom prve runde, snažnim desnim krošeom poslao je protvnika na pod.

U nastavku Magomedov je podigao ritam i u sličnom scenariju ponovo srušio Bošnjaka, koji je do kraja susreta nije uspeo da pronaše rešenje za našeg reprezentativca.

Za plasman u polufinale i medalju boriće se protiv boljeg iz meča Tufan Šarifi i favorita za zlato Hulija Pereza La Kruza iz Kube.

Srpski tim startovao je časnim oproštajem našeg kapitena, superteškaša Vladana Babića koji je u borbi za plasman u četvrtfinale izgubio od Azerbejdžanca Mahameda Abdulajeva 0:5. U žestokoj borbi, na krilima gromoglasne publike koja je u velikom broju došla i podržala srpskog asa,  Babić je nije uspeo da obezbedi prolaz među osam najboljih na svetu u kategoriji +92 kilograma, ali je pružio sve od sebe i na dostojanstven, herojski način zatvorio knjigu svojih takmičenja u olimpijskom boksu.

Poput Babića, ni talentovani bokser Semiz "Pinja" Aličić nije uspeo da se plasira u završnicu takmičenja, pošto je u kategoriji do 60 kilograma, izgubio od iskusnog Litvanca Edgarasa Skurdelisa jednoglasnom odlukom sudija.

Početak druge nedelje takmičenja u Areni donosi nam dva meča srpskih reprezentativaca. U ponedeljak 1. novembra u prvoj sesiji od 13 časova šesti meč u ringu A boksovaće naš Vahid Abasov u kategoriji do 67 kg protiv Kirgistanca Zakšuluka Talaibekova, dok će deveti meč u drugoj sesiji u ringu B boksovati srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov u kategoriji do 80 kg protiv Bugarina Kristijana Nikolova.

Komentari (0)

Sport