Ostali sportovi

Toni Đerona okupio "orlove": Rukometaši Srbije igraju dve utakmice protiv Slovačke

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2021

-

09:22

Toni Đerona okupio "orlove": Rukometaši Srbije igraju dve utakmice protiv Slovačke
Toni Đerona okupio "orlove": Rukometaši Srbije igraju dve utakmice protiv Slovačke - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Muška seniorska reprezentacija Srbije na okupu je prvi put nakon junskih priprema i prijateljskih mečeva sa reprezentacijom Severne Makedonije. "Orlovi" će u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova boraviti u SC FSS u Staroj Pazovi, gde će se odvijati trenažne aktivnosti.

Izabranici selektora Tonija Đerone zatim putuju u Bratislavu, gde će odigrati dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Slovačke 05. i 06. novembra, a sve u sklopu priprema za EHF EURO 2022.

"Кada smo dolazili ovde rekao sam da dolazimo kući, jer se zaista tako i osećam. Naše prve zajedničke aktivnosti odvijale su se u Staroj Pazovi prošlog decembra i svaki put kada dolazimo ovde osećam se kao da je ovo naša baza. Moramo da iskoristimo ovu nedelju koja je pred nama da nastavimo da radimo sa igračima, da razvijamo plan igre i da vežbamo i primenimo sve to na dve utakmice protiv Slovačke", započeo je selektor Toni Đerona i dodao:

"Samo dva i po meseca je ostalo do početka Evropskog prvenstva. Vreme prolazi zaista brzo i zato je bitno koristiti svaki momenat i raditi sa igračima. Trudićemo se da što bolje koristimo vreme za pripreme za mečeve koji nas očekuju sredinom januara, što je veoma blizu i za čas će proći vreme do novog okupljanja krajem decembra i završnih priprema za EHF EURO".

Tokom boravka u Staroj pazovi "olrovi" će pored pomenute dve prijatelje utakmice imati još niz aktivnosti.

"Želim da iskoristim vreme i za sastanke, video analize mečeva koje smo u junu igrali protiv Severne Makedonije, da popravimo neke stvari, nakon toga ćemo nastaviti da razvijamo plan igre i na kraju pripreme za same utakmice sa Slovačkom. To znači da ima tri bloka na kojima ćemo bazirati rad narednih dana. Nema previše vremena za treninge, a sa druge strane važno nam je i da imamo sastanke i veoma važno da provodimo vreme zajedno", rekao je Španac.

Podsetimo, EHF EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na  Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Komentari (0)

Sport