Ostali sportovi

Novi uspeh naših boksera: Sjajni Abasov preko Kirgistanca u četvrtfinalu SP u boksu

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2021

-

14:30 >> 14:36

Novi uspeh naših boksera: Sjajni Abasov preko Kirgistanca u četvrtfinalu SP u boksu
Abasov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vahid Abasov je u kategoriji do 67 kg pobedio Zasjulka Talaibekova iz Kirgistana i plasirao se u četvrtfinale SP u boksu gde će mu rival biti Japanc Okazava.

Kirgistanac je nešto viši, ima duže ruke, ali je Abasov imao odličnu taktiku od starta. Direktima i krošeima je marljivo skupljao bodove i jednoglasno je dobio prvu rundu.

Svestan da gubi, Kirgistanac je počeo više da rizikuje, a rizikovao je samo da ga Abasov nokautira. Naš bokser mu je zadao nekoliko jakih udaraca, sjajno je koristio desni kroše i posebno precizno ga pogađao iz kontre. Talaibekovu se dva puta ukazivala pomoć zbog krvarenja iz nosa. Dobio je Abasov ubedljivo i drugu rundu i stekao nedostižnu prednost.

Probao je Kirgistanac da krene na sve ili ništa, ali Abasov je u sjajnoj formi i rutinski je priveo meč kraju i slavio 5:0.

Naredni rival u četvrtfinalu će mu biti Japanac Sevonrots Okazava koji je sa 5:0 dobio Uzbekistanca Asadkuju Mijdinkujaeva. S obzirom na ono što smo videli, Abasov ima dobre šanse da se plasira u polufinale i time obezbedi medalju za Srbiju.

U večernjem delu koji počinje u 18 časova, Vladimir Mirončikov, u kategoriji do 80 kg, boksovaće protiv Bugarina Kristijana Nikolova. Za plasman u polufinale naš bokser bi se borio protiv pobednika duela Pal Kovač (Mađarska) - Nurbek Olarbaj (Kazahstan).

Sve mečeve sa 21. svetskog prvenstva u boksu koje se održava u beogradskoj "Štark Areni" možete gledati od 18 časova na kanalima TV Arena 3 Premium i TV Arena Fight. Ulaz do kraja šampionata je slobodan.

Komentari (0)

Sport