Ostali sportovi

Rukometaši otputovali u Bratislavu: Đerona zadovoljan formom ekipe

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2021

-

15:29

Rukometaši otputovali u Bratislavu: Đerona zadovoljan formom ekipe
Rukometaši otputovali u Bratislavu: Đerona zadovoljan formom ekipe - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije su nakon trenažnih aktivnosti u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi krenuli put Bratislave na dve kontrolne utakmice sa selekcijom Slovačke.

Okupljanje u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova prilika je da se ekipa uigrava za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj koje je na programu od 13. do 30. januara 20220. godine i izvrše poslednje kontrole do finalnih priprema za takmičenje koje počinju krajem decembra meseca.

"Igrači su kao i obično u prethodnih nekoliko dana odradili dobar posao. Tokom ova četiri dana smo iskoristili priliku da poradimo na nekim stvarima koje smo započeli na prethodnim okupljanjima, da dodamo nove akcije i ispravimo neke stvari od ranije, da poradimo na odbrani i da pripremimo utakmice sa Slovačkom koje nas očekuju u naredna dva dana. Pravili smo korake koje treba da sledimo kao tim", rekao je selektor toni Đerona i nastavio:

"Utakmice protiv Slovačke nam mogu poslužiti da testirano nove igrače i da vidimo kako napreduje koncept koji imamo. Naravno, analizirali smo protivnika i pogledali poslednje mečeve koje je Slovačka igrala i prikazali ih igračima. Polako smo ulazili u način rada na koji će funkcionisati priprema Evropskog prvenstva. Moramo biti sposobni kao ekipa da menjamo pojedinosti iz utakmice u utakmicu i da neke stvari odigramo na drugi način nego što je to bio slučaj sa utakmicama protiv Severne Makedonije u junu. Sveukupno sam zadovoljan kako je protekao ovaj prvi deo priprema u Staroj Pazovi. Zaista su odlični uslovi, okruženje i svi su se pobrinuli da sve protekne kako treba kako bismo se skoncentrisali na rad".

Uoči polaska u Slovačku, seniore je u Staroj Pazovi posetila predsednica UO Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, kako bi im poželela srećan put i uspešne provere protiv selekcije Slovačke.

Put Bratislave su krenuli sledeći igrači: golmani Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara i Milan Bomaštar, leva krila Nemanja Ilić i Vanja Ilić, pivotmeni Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek i Živan Pešić, desna krila Bogdan Radivojević i Darko Đukić, bekovi Aleksandar Cenić, Ilija Abutović, Stevan Sretenović, Aleksa Кolaković, Marko Milosavljević, Danilo Radović, Miloš Orbović i Milan Milić.

Utakmice između Srbije i Slovačke na programu su u petak, 5. novembra od 20:00 časova u Šalji i u subotu, 06. novembra od 18:00 časova u Bratislavi.

Komentari (0)

Sport