Ostali sportovi

Bokserski Savez se žalio posle poraza Mirončikova: Amerikancu potvrđeno poklonjeno finale

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2021

-

23:22

Bokserski Savez se žalio posle poraza Mirončikova: Amerikancu potvrđeno poklonjeno finale
boks - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vladimir Mirončuk je poražen u polufinalu SP u boksu od Amerikanca Robija Gonzalesa, ali je bokserski Savez Srbije bio jako nezadovoljan odlukama sudija. Predsednik AIBA Umar Kremlev i tehnički delegat SP u boksu u Beogradu 2021. Marko Marović uputili su zvaničnu žalbu na odluku sudija u ovom meču, ali je sudijska komisija uz dva supervajzora (Velšanin i Indijac) odlučila da bez sagledanja dokaza, video zapisa meča, kao i fotografija koje dokazuju krađu i sramne odluke, potvrde pobedu Amerikanca.

"U polufinalnom sudaru srpskog reprezentativca u kategoriji do 80 kilograma Vladimira Mirončikova i Amerikanca Robija Gonzalesa nečuvenom krađom sudija, pre svega sudije iz Kineskog Tajpeha, zemlje koju naša država ne priznaje, a zemlja koja ima bliske odnose upravo sa SAD, pobeda je data Amerikancu rezultatom 2:3", objašnjeno je iz Saveza.

U taboru Srbije smatraju da je sudija iz Kineskog Tajpeha i u prvoj i u drugoj rundi prednost dao Amerikancu iako je naš takmičar očigledno bio bolji. Na kraju nije dodeljena ni kazna zbog udaranja ispod pojasa, pa su sve te greške zajedno i proizvele poraz Mirončikova od 3:2.

 

Komentari (0)

Sport