Ostali sportovi

Baraž za Evropsko prvenstvo u futsalu: Pobeda Srbije protiv Belorusije

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2021

-

20:03

Baraž za Evropsko prvenstvo u futsalu: Pobeda Srbije protiv Belorusije
Baraž za Evropsko prvenstvo u futsalu: Pobeda Srbije protiv Belorusije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Holandiji, futsaleri Srbije su u Hali "Jezero" u Kragujevcu pobedili Belorusiju rezultatom 3:1 (2:0) i stekli pristojnu prednost pred revanš koji se već u sredu.

Srbija je stigla do ubedljivih 3:0, međutim, tri minuta pre kraja Dmitri Los je efektnim golom sačuvao nadu gostima i donekle pokvario slavlje "orlovima".

U 7. minutu Srbija je načela mrežu Belorusije, solo akcija Stefana Rakića, posle njegovog šuta, golman je odbranio a odbitak Aleksić sproveo u mrežu  - 1:0.

Posle auta sa desne strane Mladena Kocića, u petercu Belorusije nespretno je reagovao Igor Šerbič i zatresao sopstvenu mrežu - 2:0. 

Kapiten Marko Pršić je  promašio četiri sjajne prilike tokom utakmice, dve za kratko vreme u prvom delu, jednu u nastavku, u samom finišu meča uzdrmao je i prečku. U 28. minutu sjajnu akciju Rakića i Kocića krunisao je pogotkom za ubedljivih 3:0. 

Sastav Srbije: MOMČILOVIĆ, ALEKSIĆ, RAJČEVIĆ, RAMIĆ, TOMIĆ, Kocić, Milosavljević, Petrov, Pršić, Radovanović, Rakić, Stojčevski, Stojković, Vulić  

 

Komentari (0)

Sport