Ostali sportovi

Tokio uštedeo 200 miliona evra: Olimpijske igre koštale manje od predviđenog budžeta

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2021

-

12:34

Tokio uštedeo 200 miliona evra: Olimpijske igre koštale manje od predviđenog budžeta
Tokio uštedeo 200 miliona evra: Olimpijske igre koštale manje od predviđenog budžeta - Copyright AP Photo/Eugene Hoshiko

veličina teksta

Aa Aa

Troškovi za organizaciju ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju, kao i Paraolimpijskih igara održanih u istom gradu bili su niži od očekivanja, objavili su svetski mediji.

Prema tim navodima potrošeno je manje od 150 milijardi jena, što je oko 1,2 milijardi evra, što je za gotovo 200 miliona manje od onoga što je bilo previđeno.

Imajući u vidu da tokom održavanja Igara nije bilo dozvoljeno gledaocima da prisustvuju takmičenjima, a samim tim ni mogućnosti zarade od prodaje ulaznica, organizatori su odlučili da maksimalno "stegnu kaiš" i u štede svaki evro.

U tu svrhu je angažovano mnogo manje osoblja, a i oni koji su bili raspoređeni po borilištima uglavnom su bili volonteri.

Podsećanja radi, glavni grad Japana je organizaciju Olimpijskih igara dobio još 2013. godine, ali su one umesto predviđene 2020. godine, pomerene za ovu godinu usled pandemije koronavirusa. Za 17 dana trajanja takmičenja kroz Tokio je prošlo oko 11.00 sportista iz više od 200 zemalja širom sveta.

Komentari (0)

Sport