Ostali sportovi

Ðerona saopštio spisak rukometaša za pripreme pred Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2021

-

10:05

Ðerona saopštio spisak rukometaša za pripreme pred Evropsko prvenstvo
RSS - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Ðerona saopštio je spisak igrača za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo 2022. godine i kontrolne utakmice sa Nemačkom.

Na spisku se nalaze golmani: Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leon) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin), leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB), pivotmeni. Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin), desna krila: Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Ðukić (Vardar 1961), bekovi: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Ðorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Ðorđe Ðekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Rajn Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).

Kako je saopšio RSS, okupljanje reprezentacije je zakazano za nedelju, 26. decembar u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde će se i odvijati trenažne aktivnosti.

U sklopu završnih priprema za Evropsko prvenstvo predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke i to 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Igrači iz klubova Bundeslige pripremama će se pridružiti 1. januara 2022, a Petar Nenadić u skladu sa oporavkom od povrede. Evropsko prvenstvo je na programu od 13. do 30. januara 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

Naša selekcija će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu takmičenja. Srbija se nalazi u grupi C sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

Nakon utakmica grupne faze, mečevi naredne, glavne faze takmičenja, u koju će se plasirati po dve najuspešnije selekcije iz svake grupe igraju se od 20. do 26. januara u Budimpešti.

Prestonica Mađarske je domaćin i završnice takmičenja - polufinalnih duela, 28. januara i finala, 30. januara.

Komentari (0)

Sport