Ostali sportovi

Sigurne pobede Francuske i Norveške za plasman u polufinale SP

Komentari

Autor: Euronews

15/12/2021

-

22:43

Sigurne pobede Francuske i Norveške za plasman u polufinale SP
Rukometašice Francuske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Francuske, olimpijske šampionke iz Tokija,  sigurnom igrom u drugom poluvremenu savladale su Švedsku rezultatom 31:26 (15:15) i plasirale se u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji.

Posle ravnoparvne igre u prvom poluvremenu i nerešenog rezultata, Francuskinje su krenule odlučnije u prvim minutima nastavka i ubrzo stekle vođstvo od 22:17. Šveđanke su uspevale da se približe na tri gola zaostatka, ali nisu imale snage da ugroze fantastične Francuskinje koje su timskom igrom stigle do šanse da se bore za medalju. 

Čak 11 igračica u pobedničkom timu su se upisale u strelce. Najefikasnije su bile su Flipes, Lasors i Toublank, postigle su po četiri pogotka. Kod Švedske, odskočila je Hagman za devet golova i Bom koja je šest puta bila precizna.

Daleko manje neizvesnosti bilo je u četvrfinalnom duelu Norveške i Rusije. Selekcija iz Skandinavije, trećeplasirana na Olimpijskim igarama u Tokiju, sve vreme je bila u vođstvu. Već posle prvih 30 minuta imala je pristojnih 19:15 i na kraju slavila sa 34:28 (19:15). 

Najefikasnije kod Norvežanki bile su Mork sa 9 i Solberg sa 7 golova, kod Ruskinja Markova i Skorobogatčenko su se po 4 puta upisale u strelce. 

U polufinalu, Fransuka će igrati protiv Danske, dok će Norveška za ulazak u finale za rivala imati Španiju, aktuelnog vicešampiona sveta. Oba meča igraju se u petak od 18.30.  

Komentari (0)

Sport