Ostali sportovi

Gođa pobedila u Val d'Izeru

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2021

-

14:10 >> 14:17

Gođa pobedila u Val d'Izeru
Gođa pobedila u Val d'Izeru - Copyright Tanjug/AP Photo/Giovanni Maria Pizzato

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska skijašica Sofija Gođa trijumfovala je u današnjem spustu u Val d'Izeru čime je preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Ona je stazu prešla za 1:41,71 minuta i tako zabeležila 11. pobedu u spustu u karijeri.

Drugo mesto osvojila je američka skijašica Briza Džonson sa 0,27 sekundi zaostatka, dok je treća bila Australijanka Mirjam Puhner koja je za pobednicom zaostala 0,91 sekundu.

 

 

"Nisam bila na očekivanom nivou, ali je najvažnije da sam pobedila. Drago mi je da sam tu, dobro mi ide i verujem da ću u nastavku sezone biti još bolja", rekla je Italijanka.

Gođa sada ima 535 bodova u generalnom plasmanu, što je deset više od Amerikanke Mikaele Šifrin koja nije učestvovala u današnjem nadmetanju, ali bi prema dostupnim najavama trebalo da bude spremna za sutrašnji program i superveleslalom.

Treće mesto u ukupnom poretku zauzima Slovakinja Petra Vlhova sa 340 bodova, dok je treća Lara Gut Behrami (298) koja takođe nije učestvovala u današnjoj trci, budući da je dobila pozitivan nalaza na koronavirus.

Komentari (0)

Sport