Ostali sportovi

Šampion Formule 1 Maks Ferštapen tvrdi: Luis Hamilton se ne povlači, voziće naredne sezone

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2021

-

12:23

Šampion Formule 1 Maks Ferštapen tvrdi: Luis Hamilton se ne povlači, voziće naredne sezone
Luis Hamilton i Maks Ferštapen - Copyright AP Photo/Hašan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Priča Bernija Eklsotona da Luis Hamilton neće voziti trke Formule 1 naredne sezone prvo je šokirala svet i ljubitelje "najbržeg cirkusa". Posle početnog impulsa zbog vesti da sedmostruki šampion želi brejk posle neverovatne sezone gde je titulu izgubio u Abu Dabiju jednom kontroverznom odlukom direktora trke, usledili su razni komentari koji u ovakav ishod ne veruju.

Novi šampion Maks Ferštapen lično ne veruje da će naredne sezone ostati bez najvećeg rivala.

"Mogu da razumem da Luis nije srećan zbog gubitka titule, ali ne verujem da neće više voziti. Utešiće se kad se osvrne na ono što je do sada postigao. Moći će da se bori za osmi titulu i uradiće to sigurno u narednoj sezoni. Ne vidim nijedan razlog da sada odustane", izjavio je Ferštapen.

Savetnik u red Bulu Helmut Marko takođe nema dilemu oko nastupa najtrofejnijeg vozača u istoriji.

"Luis će učiniti sve što je u njegovoj moći da osvoji i tu osmu titulu. On je još uvek previše dobar da bi se povukao. U prošlosti je mogao da se nosi sa porazima, učiniće to i ovog puta", rekao je Marko.

 

 

Stoji da je Hamiltona ekstremno pogodio poraz u Abu Dabiju o čemu svedoči izostanak sa dodele nagrada FIA. Pojavio se samo na oproštaju Valterija Botasa i na ceremoniji imenovanja za "sera" u Engleskoj. Nedostupan je medijima, navijačima, ugasio je profil na Instagramu gde je imao 2,5 miliona pratilaca.

"Luis je dobro, stopirao je sve na društvenim mrežama jer one mogu da budu veoma toksične za njega. U redu je", rekao je Hamiltonov brat Nikolas.

Prvi čovek Mercedesa Toto Volf je bio neodređen po pitanju Hamiltonovog učešća u narednom Gran priju.

"Luis ćuti jer nema šta da kaže. Svi smo još uvek potrešeni dešavanjima u Abu Dabiju, Luis posebno. Do poslednjeg kruga je bio šampion, a onda ti uzmu sve za sekund. Naravno da gubiš veru jer ne možeš da razumeš šta se dogodilo", izjavio je Volf u intervjuu za "Motorsport-total".

Hamilton je sedmostruki svetski prvak sa rekordne 103 pobede, čak 182 "postolja". Tek mu je 36 godina i svi ljubitelji Formule 1 veruju da će pronaći motiv da izađe iz trenutne letargije i naredne sezone napadne osmi Gran Pri.

Komentari (0)

Sport