Ostali sportovi

Srbija bez najboljeg igrača: Petar Nenadić ne ide na Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

10:16

Srbija bez najboljeg igrača: Petar Nenadić ne ide na Evropsko prvenstvo
Petar Nenadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić zbog povrede definitivno neće učestvovati na Evropskom šampionatu u Mađarskoj.

Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Srbije (RSS) posle dodatnih pregleda, utvrđeno da je stepen povrede takav da neće biti u mogućnosti da putuje, a umesto njega selektor Toni Ðerona pozvao je Nemanju Zelenovića.

"Zbog povrede je bio neizvestan status Petra Nenadića i njegovo pridruživanje pripremama, a nakon dodatnih pregleda, utvrđeno da je stepen povrede nažalost takav da Nenadić neće biti u mogućnosti da putuje na Evropsko prvenstvo", objavljeno je na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Sastav „orlova“ je pretrpeo određene izmene, pa su se u ovoj godini trenažnom procesu pridružili igrači iz Bundeslige nakon završetka obaveza u svojim klubovima.

Po prvobitnom spisku selektora Đerone na završnim pripremama za kontinentalni šampionat u Staroj Pazovi su se našli Dejan Milosavljev, Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Nemanja Zelenović, koji je naknadno pozvan. Drugi deo priprema ne nastavljaju Danilo Radović, Davor Basarić i Mihajlo Radovanović.

Šampionat Evrope održava se u Mađarskoj i Slovačkoj, a Srbija će igrati u C grupi u Segedinu sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

Prethodno, srposki tim odigraće dve prijateljske utakmice sa Nemačkom, 7. i 9. januara.

Komentari (0)

Sport