Ostali sportovi

Rukometaši Srbije se uputili ka Segedinu: Čekaju se Sretenović i Vanja Ilić

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2022

-

13:16

Rukometaši Srbije se uputili ka Segedinu: Čekaju se Sretenović i Vanja Ilić
RSS - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije kreću put Segedina na Evropsko prvenstvo nakon dvonedeljnih priprema u Staroj Pazovi.

Porast broja zaraženih korona virusom nije zaobišao selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo, pa se i reprezentacija Srbije suočila sa problemima.

Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura usled datih okolnosti. 

U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na pet dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Selektor Srbije, Toni Đerona, saopštio je spisak rukometaša koji kreću u Segedin, gde će naša selekcija u okviru grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

Na spisku se nalaze Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na poslednjem PCR testiranju, pa će nakon lekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin. 

Očekuje se i ishod testiranja i lekarskih pregleda Vanje Ilića pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine.

Kapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.

Srbija će igrati u Grupi C, a rivali će joj biti Ukrajina, Hrvatska i Francuska.

Komentari (0)

Sport