Ostali sportovi

Selektor rukometaša Srbije o uzorcima poraza od Hrvatske: Izgubili smo mnogo lopti

Komentari

Autor: Euronews

16/01/2022

-

09:26

Selektor rukometaša Srbije o uzorcima poraza od Hrvatske: Izgubili smo mnogo lopti
Cupara - Copyright Tanjug AP/Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije izgubila je juče u drugom kolu C grupe od Hrvatske 23:20 i sutra će morati da pobedi Francuskui sa najmanje dva gola razlike ukoliko želi u drugi krug.

Selektor Toni Đerona priznao je da su Hrvati bili bolji, a znao je i razloge poraza.

"Čestitke Hrvatima, zaslužili su pobedu. Poveli smo samo jednom, ali tada su napravili seriju 3:0 i bilo je teško da se vratimo. U drugom poluvremenu smo pokušavali da se vratimo, ali nije bilo moguće jer smo gubili lopte i promašivali zicere. Imali smo problema sa njihovom jakom odbranom. Pobedila je ekipa koja je bila bolja. Imamo još da radimo, zadovoljan sam duhom moje ekipe, ali možemo još da napredujemo“, istakao je selektor Srbije Toni Đerona.

 

 

Golman Vladimir Cupara je bio daleko najbolji pojedinac u taboru Srbije.

„Čestitke Hrvatima i mojim saigračima na borbi. Hvala navijačima koji su nam pružili snagu. Protiv Francuske je sve u našim rukama, ako treba da idemo u glavnu fazu znamo šta nam je činiti. Imamo dva dana da se spremimo“, izjavio je golman Srbije.

Srbija ima jasnu matematiku za prolazak u drugi krug. Ukoliko Hrvatska pobedi Ukrajinu, što je po kvalitetu realno, izabranici Tonija Đerone moraju da pobede sutra Francusku (20.30, TV Arena 1 Premium) sa dva gola razlike kako bi u krugi tri reprezentacije sa po četiri boda bili najmanje drugi.

Postoji teoretska šansa da naša reprezentacija prođe dalje i sa minimalnom pobedom nad Francuskom, ali moraće da je ostvari sa najmanje 26 postignutih golova. Takođe, nada je i trijumf Ukrajine protiv Hrvatske u poslednjem kolu. Onda bi se Orlovi i s porazom od Francuske plasirali u narednu rundu.

Komentari (0)

Sport