Ostali sportovi

Dan odluke za rukometaše Srbije, neophodna pobeda protiv Francuske

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2022

-

14:00

Dan odluke za rukometaše Srbije, neophodna pobeda protiv Francuske
Tanjug/AP/Tibor Illyes/MTI - Copyright Tanjug/AP/Tibor Illyes/MTI

veličina teksta

Aa Aa

Duel rukometaša Srbije i Francuske počinje u 20.30 i pobednik će obezbediti plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Posle pobede na startu protiv Ukrajine i potom poraza od Hrvatske u drugom kolu, nacionalnoj selekciji Srbije ostao je još duel sa Francuskom.

Posao neće biti nimalo lak. Francuska je veliki favorit, olimpijski šampion, koji je, iako značajno oslabljen, i dalje jedan od pretendenata za najviši plasman na Evropskom prvenstvu.

Srbija i Francuska su dve ekipe koje su verovatno imale i najviše problema sa korona virusom, kako pre prvenstva, tako i tokom samog takmičenja.

Poslednji u srpskom timu otpao je Petar Đorđić, a umesto njega je očekivano u tim uvršten Petar Nenadić, koji je prethodno izostao iz ekipe zbog povrede.

Međusobni susreti dve ekipe u prethodnom periodu pokazali su da Srbija ima čemu da se nada protiv velikog favorita.

Francuska ima pozitivan bilans sa Srbijom, ali u poslednje dve utakmice bila je uspešnija ekipa selektora Tonija Đerone.

Rukometaši Srbije su prošle godine igrali dva duela sa Francuskom, u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat. Prvu utakmicu pobedili su na svom terenu 27:24, dok je druga u gostima završena nerešenim ishodom 26:26.

To pokazuje da srpski tim može do podviga, ali i da ne uspe, svakako nema šta da se zameri ekipi koja u budućnosti može da napravi velike stvari.

Komentari (0)

Sport