Ostali sportovi

Možda nije bilo ni realno pobediti: Srbija poražena od Francuske i završila učešće na EP

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2022

-

22:03

Možda nije bilo ni realno pobediti: Srbija poražena od Francuske i završila učešće na EP
Srbija - Francuska - Copyright Tanjug AP/Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, budući da je u 3. kolu grupe C pretrpela poraz od selekcije Francuske (7:16).

"Orlovima je u ovom susretu bio potreban trijumf od dva gola razlike, ali prema prikazanoj igri bili su daleko i od remija, a kamoli pobede.

Nisu igrači selektora Tonija Đerone imali snage, energije, iskustva i rukometnog znanja da se suprostave aktuelnom olimpijskom šampionu. Nedostajalo im je koncentracije u završnici, maštovitosti u kreaciji napada i čvrstine u odbrani, što je iskusan protivnik umeo da iskoristi.

Podatak da u prvom poluvremenu reprezentativci Srbije nisu postigli gol punih 13 minuta najbolje govori koliko je raštimovanosti bilo u srpskom timu. Istina, u nastavku meča je to izgledalo mnogo bolje, ali protivnik je već imao ubedljivu prednost, pa je i smanjio gas i na kraju rezultat nije bio toliko poražavajuću, kao što je to bila igra u većem delu prvog dela meča.

Posle svega viđenog u Segedinu sasvim je jasno da je podmlađeni tim Srbije svoju šansu za plasman u drugu fazu takmičenja propustio pre dva dana kad je pretrpljen poraz od selekcije Hrvatske (20:23). To je bio duel gde su "orlovi" morali da osvoje dva boda koja bi ih odvela u doigravanje, ali treba imati na umu da je ovo početak stvaranja nove generacije reprezentativaca i da je pred selektorom Đeronom još mnogo posla.

Komentari (0)

Sport