Ostali sportovi

Futsaleri Srbije protiv Portugala na startu EP: Ekipa desetkovana, ali ne odustaje od iznenađenja

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2022

-

10:17

Futsaleri Srbije protiv Portugala na startu EP: Ekipa desetkovana, ali ne odustaje od iznenađenja
futsal reprezentacija Srbije - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Futsal reprezentacija Srbije započinje učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji, ali "orlovi" imaju velikih kadrovskih problema uoči večerašnjeg susreta protiv aktuelnih svetskih i evropskih šampiona Portugalaca (19.30).

I pored činjenice da su strogo vodili računa o svim merama i gotovo svakodnevno testirani na prisustvo virusa Covid-19, prvo su iz tima zbog pozitivnog nalaza udaljeni Ninoslav Aleksić (ostao u Beogradu, treba naknadno da se priključi ekipi), Slobodan Rajčević, a po automatizmu je i njegov cimer, Nikola Matijević, morao u karantin.

Ako se zna da ranije zbog povrede, selektor Dejan Majes, nije mogao za prvi meč sa Portugalom da računa na Jovana Lazarević, kao i već duže odsutnog Miloša Stojkovića, jasno je da će "orlovi" biti desetkovani za uvodni meč na EP.

"Bez obzira na sve hendikepe koji su nas zadesili, očekujem da se igrači bore za dres Srbije od prvog do poslednjeg minuta i pruže svoj maksimum. Želimo da ostavimo pozitivan utisak kako bi nastavak prvenstva bio onakav kakav priželjkujemo. Portugal dobro poznajemo, važno je uđemo hrabro u meč, otresito. U Litvaniji smo ih možda i previše respektovali u prvom delu susreta. Od starta, dakle, moramo biti odvažni, pametni", ističe selektor Dejan Majes.

Strahinja Petrov je jedan od aduta selektora Majesa, zajedno sa Kocićem, Pršićem, Tomićem i ostalim asovima našeg sastava, učiniće sve da se ogroman hendikep izazvan odsustvom nekoliko igrača, što manje oseti.

"Dan koji smo svi čekali, meč sa prvacima Evrope i sveta, uvek izazov. Respekt, naravno, postoji, ali pre svega vera u sebe i naš kvalitet. Imali smo dobre pripreme, ali i male probleme sa svakodnevnim testiranjima u Pazovi i ovde u Amsterdamu. Nadam se da ćemo svi biti spremni za mečeve koji nas očekuju. Cilj nam je da prođemo grupu, mislim da je to realnost, uz sav respekt prema svim selekcijama. Grupa jeste zahtevna, ali nije prvi put da se nalazimo pred velikim iskušenjem", jasan je Strahinja Petrov.

Komentari (0)

Sport