Ostali sportovi

Pobeda Hrvatske nad Islandom: Lučin vodio svoju selekciju do trijumfa

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2022

-

17:17 >> 17:23

Pobeda Hrvatske nad Islandom: Lučin vodio svoju selekciju do trijumfa
Rukometaši Hrvatske - Copyright Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Hrvatske savladali su selekciju Islanda sa 22:23 u utakmici punoj preokreta i magičnih poteza.

Islanđani su bolje otvorili meč i već u osmom minutu imali dva gola prednosti, kada je bilo 3:1. Hrvatska je pokušavala da nadoknadi zaostatak, ali Island nije dozvolio da se to desi, pa je na poluvremenu bilo 12:10.

U drugom delu su Hrvati krenuli veoma odlučno i ne samo da su uspeli da stignu protivnika, nego i da povedu sa pet golova prednosti, kada je bilo 20:15. Međutim, rukometaši Islanda su se trgnuli i napravili seriju od 7:1 i tako ponovo okrenuli rezultat u svoju korist i omogućili nam da gledamo neizvesnu završnicu u kojoj je Hrvatska odigrala jako dobro i pogocima Jačinoviča i Gadže uspela da slavi.

Igrač utakmice bio je Tin Lučin koji je pored maestralne igre imao i sjajan učinak. Postigao je šest pogodaka, upisao dve asistencije i imao jedan veoma važan blok.

Island u narednom meču igra protiv selekcije Crne Gore 26. januara, dok će Hrvatska odmeriti snage sa Holandijom istog datuma.

Sastavi:

Island: Halgrimson, Torkelson 6, Magnuson 5, Gudjonson 5, Asgeirson 4, Gislason 1, Vidarson 1, Aronson, Kristjanson, Gustavson

Hrvatska: Pešić, Lučin 6, Čupić 5, Martinović 5, Marino Marić 2, Cindrić 1, Jelinić 1, Srna 1, Gojun, Gadža

Komentari (0)

Sport