Ostali sportovi

EHF Euro 2022: Francuska pobedila Dansku i plasirala se u polufinale

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2022

-

22:24

EHF Euro 2022: Francuska pobedila Dansku i plasirala se u polufinale
EHF Euro 2022: Francuska pobedila Dansku i plasirala se u polufinale - Copyright Tanjug AP/Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je selekciju Danske posle fenomenalne završnice sa 30:29 i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Bio je ovo duel koji je direktno odlučivao o prolasku dalje i Francuzi su zasluženo slavili. Skandinavska selekcija je bolje otvorila meč i već na startu povela sa 3:0 i tako stvorila sebi lepu prednost, koja je do poluvremena porasla na čak pet golova razlike.

U drugom delu su Francuzi značajno podigli nivo igre, tako da su pet minuta pre kraja najpre uspeli da izjednače, da bi u poslednjem minutu utakmice imali prednost od jednog gola, koju do bez problema i održali.

Najefikasniji igrač na meču bio je Niklas Kirkeloke sa deset postignutih golova i čak sedam asistencija, dok je u timu Francuske najučinkoviti bio Dika Mem sa osam golova i dve asistencije.

U polufinalnom duelu reprezentacija Francuske će odmeriti snage sa Švedskom selekcijom.

Sastavi:

Danska: Holm 9, Kirkeloke 10, Šmid 4, Hald 2, Hansen 2, Svan 1, Jakobsen 1, Larsen, Antonsen, Molgard, M. Jakobsen, Moler, N. Jakobsen

Francuska: Deskat 8, Mem 8, Len 3, Ričardson 2, Karabatić 3, Nai 2, Min 2, Fabregas 1, Legar 1, Port, Konan, V. Žerar, Pardin

Komentari (0)

Sport